Osiemnastego maja odbyła się kolejna edycja światowego wydarzenia Restaurant Day. Dwie urocze pomysłodawczynie- Zuzia i Zosia- w pięknej scenerii i przy doskonałej pogodzie serwowały bezowe torty przysypane majowymi kwiatami, kruche tarty z sezonowymi owocami oraz wymyślne kokosowe serniki na migdałowym spodzie. Nie zabrakło również owocowej granoli starannie przewiązanej wstążką, zmrożonej limonkowej lemoniady jak i czekoladowego brownie. Było wesoło, kolorowo i niezobowiązująco. Niekończąca kolejka sprawiała, że wszystkie te pyszności pieczone poprzedniej nocy znikały w mig!
Sielskie przedpołudnie minęło niestety błyskawicznie, ale za to ile radości wszystkim dostarczyło!
Kolejny Restaurant Day już w sierpniu. Co powiecie na to, że zacznę wymyślać menu, a Wy zastanowicie się nad miejscem? Może koniec mola w Orłowie?
Udanego długiego weekendu! :-)
Zosiu a istnieje możliwość podzielenia się przepisami z tego dnia? ;)
np. tarta z rabarbarem i malinami tak ładnie wyglądała :)
sernik kokosowy – cos dla mMMmmnie! :-)
18 MAJA nie MAJ
brzydki błąd
o tak Zosiu! jestem pierwsza w kolejce po Twoje cuda:))
druga!
Oj zachciało mi się słodkości od patrzenia na te zdjęcia ;)
Zosiu, tak ! tak ! proszę o Restaurant Day w Trójmieście :)
Świetne! Piękne! Szkoda, że nie mogłam tam być:)
Zosiu, jakiej marki są Twoje oprawki okularowe z rozjaśnionym dołem? :)
jesteśmy na T A K. Molo w Orłowie będzie stanowiło uroczą scenerię oraz dobre tło do zdjęć, tym niemniej może być nieco wietrznie. Nie mogę się doczekać.
Pani Zosiu mam pytanie a to każdy tak może przyjechać na taki dzień bo ja chętnie bym pojechała w sierpniu? :)
Świetna inicjatywa ! Piękne są te wszystkie słodkości i fajnie jest móc po kawałku wszystkich spróbować :)
Zapraszam do siebie na risotto z zielonymi warzywami i kurczakiem.
Super pomysł ! Myślę, że będzie bardzo dużo osób,które chętnie spróbują Twoich wypieków :D Już żałuję, że mieszkam na drugim końcu Polski :(
Pozdrawiam :)
A ja mam inne pytanie.Jak to wygląda że sprawy prawnej ?Czy trzeba pytać o pozwokenie w jakim miejscu mozemy sprzedawać nasze wypieki?Ją chcę uczestniczyć w sierpniu w tym święcie,ale w Hiszpanii i nie wiem ,czy mam kogoś o tym powiadomic czy jak?Będę wdzięczna za odpowiedź:)
Pozdrawiam
Przecież w Hiszpanii jest inne prawo niż w Polsce, więc skąd ktoś, kto nie zna prawa hiszpańskiego, ma wiedzieć, jak to jest tam uregulowane..?
Jeśli by się zagłębiać w stronę prawną, to w Polsce nie możesz sprzedawać czegokolwiek (z niewielkimi wyjątkami) bez odprowadzania od tego podatku.
A zwłaszcza handlować w miejscu publicznym do tego nie przeznaczonym, za które ponadto nie płacisz.
Więc w tym przypadku lepiej nie zajmować się stroną prawną:D i liczyć na to, że nikt nie będzie robił problemów
Zosiu, jeśli się zdecydujesz to przyjadę specjalnie z Wielkopolski :) dzisiaj znowu robię quiche z Twojego przepisu – na życzenie mojego chłopaka, bo to jego ulubione danie.
Zosiu, zdjęcia są śliczne, ale ostatnimi czasy zdecydowanie brakuje mi przepisów…zrób coś z tym:)
Pozdrawiam!
jak to wszystko ślicznie wygląda *.*
http://www.cookplease.blogspot.com zapraszam na (el) doradę! :)
Przyjadę na pewno! Z Wrocławia:) Jestem z Wami od pierwszego dnia i od samego początku dostarczacie mi mnóstwo inspiracji i jeszcze więcej radości :)
:-))) Dziękujemy bardzo!
Z pozdrowieniami znad morza,
ZosiA
Zosiu, na blogu Kasi widzialam, ze bylyscie w Rzymie! Zwracam sie z ogromna prosba – wyjezdzam do Rzymu jutro wieczorem, czy moglabys polecic mi restauracje, kawiarnie, ktore warto odwiedzic w Rzymie? Zaznac typowo wloskiego jedzenia, a nie tylko pod turystow ? ;) Czekam na wiadomosc, dziekuje!
a ja mam pytanie o ta sliczna, kolorowa patere, na ktorej byla tarta z rabarbarem i malinami. Gdzie mozna taka dostac? myslalam, ze moze jest u Ciebie w sklepie ale niestety jej nie ma:( jakby byly to pierwsza bym ja kupila:)
O to samo pytam! Ta patera w groszki jest nieziemska, gdzie można taką dostać?:)
Pięknie wygladasz :) chcialabym zapytac czy to Twoj naturalny kolor wlosow ? Bo jest cudowny :) a jezeli nie to jakiej farby uzywasz :)
Wszystko tak pięknie wygląda:) szkoda że ja tak daleko:/ przyłączam się do prośby o przepis na tartę z malinami i rabarbarem:)
TAK dla Restaurant Day w wydaniu Zosiowym!:)))
Super inicjatywa :)
Hi there! I was curious to know if setting up a blog website such your own: https://www.makecookingeasier.pl/bez-kategorii/one-day-restaurant/ is tough to do for unskilled people? I’ve been wanting to develop my own blog for a while now but have been turned off because I’ve always believed it required tons of work. What do you think? Thanks!