O mnie
Jak narodziło się „Make Cooking Easier”?
Make Cooking Easier powstało 8 lat temu. Kończyłam wtedy pracę w banku jako Specjalista ds Rekrutacji i zaczynałam kolejną w tej samej branży. Zdołałam zatrudnić ponad czterysta osób, pokonując tysiące kilometrów po Polsce. Odbyłam ponad tysiąc rozmów rekrutacyjnych i byłam przekonana, że w tak młodym wieku udało mi się zdobyć pracę marzeń. Jestem z wykształcenia psychologiem, więc praca polegająca na wsłuchiwaniu się w ludzkie doświadczenia i umiejętne dopasowanie do miejsca pracy to niezwykłe wyzwanie! Niestety w kolejnym miejscu pracy już tego entuzjazmu nie podzieliłam i już po pierwszym dniu podziękowałam za współpracę. Kolejnego dnia przemalowałam kuchnie na fioletowo, upiekłam tartę którą nauczyła mnie moja Mama i zrobiłam zdjęcie pożyczonym aparatem. Opublikowałam na blogu. I tak się zaczęło!
Blog miał być ucieczką od pracy w korporacji?
Na pewno praca w korporacji była dla mnie dużym doświadczeniem w poznawaniu ludzi, ich problemów, zachowań, dążeń…. To pozwoliło mi poznać lepiej oczekiwania przyszłych Czytelników, a możliwość odpowiedzi im choćby w części w taki sposób jak to robię stało się nie ucieczką tylko dalszą drogą mojego życia.
Czy „Make Cooking Easier” jest jeszcze pasją, czy może już sposobem na życie?
Każdego dnia staram się, aby mój blog był odpowiedzią na bieżące wiadomości i maile od moich Czytelników. To w dużej mierze oni są moją inspiracją do tworzenia przepisów. Poprzez odpowiedzi na ich pytania uczestniczę w ich życiu i stanowi to dla mnie dużą satysfakcje. Można to dostrzegać niejako sposób na życie. Ale jeżeli pasja staje się sposobem na życie, to czego jeszcze można więcej oczekiwać od życia!
Jakim aparatem na co dzień wykonuję zdjęcia?
Na co dzień realizuję zdjęcia Canonem EOS 6D z 2 obiektywami na zmianę: Canon 50 mm f/1.4 oraz Canon 35 mm f/2.0