Skład:
ciasto na gofry (4 sztuki):
1 jajko
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
garść szczypiorku
1/4 szklanki oleju
szczypta proszku do pieczenia
sól morska
dodatki:
sadzone jajko
plastry szynki lub wędzonego boczku
świeże zioła (np. bazylia)
A oto jak to zrobić:
1. Mąke przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajko,olej, mleko i szczyptę soli. Miksujemy. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Tak przygotowane ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę.
2. Gorące gofry umieszczamy na talerzu, przekładamy plastrami szynki, świeżymi liśćmi bazylii oraz jajkiem sadzonym. Możemy posypać szczypiorkiem.
Wygląda to naprawdę cudownie…pewnie tak samo smakuje :-)
Zapowiada się niezłe śniadanie w NIEDZIELE U MNIe
Wszystko dla kobiety
musze namówić meża żeby mi zrobił takie śniadańko w niedziele
Pozdrawiam
Aż zgłodniałam :)
Dla mnie gofry to jednak muszą być na słodko!
Oj, nie pogardziłabym takim śniadankiem. Wygląda bajecznie :)
PS. Pierwszy raz widzę, by szczypiorek kroić nożyczkami, fajnie to wygląda :D
Pozdrowienia dla Ciebie, Zosiu!
Przecież zioła bardzo często tnie się nożyczkami :)
Gofry nie na słodko – świetny pomysł, czegoś takiego jeszcze nie próbowałam, a już widzę, że można fajnie kombinować! Chociaż zdarzyło mi się już robić muffiny na śniadanie – ciasto z dodatkiem musztardy i sera żółtego, też smaczne :) Pozdrawiam
Możliwe – nie jestem specjalistką jeśli chodzi o gotowanie i muszę się jeszcze duuużo nauczyć :D Widzę, że wyobraźni nie brakuje nie tylko Zosi, ale i czytelniczkom. Takie muffinki znacznie odbiegają od standardowego śniadania w postaci musli, czy kanapki z żółtym serem, tak więc podziwiam pomysłowość! :) Pozdrawiam.
Zdjęcia są cudne, bajkowe i tęczowe…Pani Zosiu jest Pani naszą Czarodziejką:)
Zgadzam się wygląda wspaniale i na pewno tak smakuje, oglądając te zdjęcia przychodzi mi na myśl taka wspaniała spokojna sielanka;-)) mmm dzięki Zosiu:)
PS Nie wiem czy ze mną wszystko ok:D ale w pierwszym momencie kiedy zobaczyłam zdjęcie jak nalewasz mleko do tostera to ja myślałam że to zdjęcie gdzie rozlało ci się mleko na klawiaturę komputera! naprawdę na pierwszy rzut oka to tak wygląda:D
Przepraszam: gofrownicy*
Faktycznie tak to wygląda :) klawiatura jak nic ;)
Wygląda przepysznie i zapewne tak też smakuje! Pozdrawiam gorąco z upalnego Trójmiasta! :-)
Rewelacja :) a myslalam, ze gofry to tylko na slodko :)
Witaj Zosiu, zdjęcia są coraz to piękniejsze i niby proste danie, ale jak wygląda!
och jaka szkoda, że nikt mi takiego śniadania do łóżka nie poda… Uczę gotować swojego synka by to on w przyszłości mógł rozpieszczać swoją kobietę…
Miłego dnia Zosiu.
Ojejjku jak pięknie to wygląda! Chciałabym zostać zaskoczona takim porannym śniadankiem :) Wytrawne gofry… tego jeszcze nie próbowałam, a wyglądają bardzo apetycznie.
Pozdrawiam, Marta.
elegancja i prostota w pysznym wydaniu!
Super :) idealne na nadchodzący weekend. Na pomysł gofrów z szynką i jajkiem jeszcze nie wpadłam, także dzięki Ci Zosiu – skarbnico pomysłów! :D
Fajne:) nigdy nie jadłam jajek na gofrach:) nigdy nawet nie widziałam takiego sposobu ich podania…własnie, skąd taki pomysł?
Miłego dnia, Zosiu.
Wow, gofry w wersji wytrawnej, swietny pomysł, trzeba wypróbować, tylko jajka sadzonego nie lubię , jakis zamiennik?
uwielbiam gofry, ale moja ulubiona wersja do tej pory byla z cukrem pudrem, lub – rzadziej ze wzlgledu na zabojcza dawke kalorii – z dobra bita smietana. Ciekawa Twoja wersja Zosiu, wyglada pysznie! :)
Apetyczne zdjęcia:)
Chętnie się wproszę na to śniadanie ;)
Cudowne ;* Takie jedzenie codziennie mogłabym jeść ;)
To chyba najładniejsza Wasza sesja kulinarna. Jest oczarowana ;)
to prawda! cuuudowne zdjęcia! to chyba najpiękniejsze zdjęcia jedzenia jakie widziałam:D
Koniecznie muszę to wypróbować! Wygląda niesamowicie! :)
Zosiu jaką masz gofrownicę? Poszukuję jakiejś dobrej :)
wygląda przeeepysznie! :) aż nabrałam ochoty na takie gofry :) no i już wiem, co będę jadła w weekend :)
mmmm ale wyglada to apetycznie!:)
A Twoje rogalili z bazylia i kozim serem staly sie w moim otoczeniu HITEM!:)
są juz w pisane w MENU na stale!:)
Pozdrawiam ;)
Bardzo inspirujące – do tej pory klasyfikowałam gofry jako słodkości, a tu proszę – można inaczej, i jak ładnie wygląda! Podoba mi się też pomysł z „kieszonką” na sztućce, na pewno wykorzystam :) Dzięki Zosiu :)
Pycha! :)
SUPER!!! :)
Z jakiej gofrownicy korzystasz?
wygląda przepysznie, zdjęcia bajkowe :)
A ja miałam dzisiaj kolorowe kanapki :D Tzn. bułka+ wszystkie warzywa jakie są w domu+ jajko :)
Chętnie zjadłabym Twoje śniadanko :)
Buziaki, Magda
PS.Zapraszam do siebie :)
Ale smakowite śniadanie! Chyba jeszcze nigdy nie jadłam gofra w innej wersji niż słodkiej :)
Ciekawy zestaw:) ale wygląda smakowicie:)
Ja również jestem ciekawa jakiej używasz gofrownicy?! Planuję zakup i mam dylemat. Najsensowniejsza jest Inventum WM600, ale jest dość droga. W ogóle jest mało na rynku, przynajmniej polskim…
To pierwsze zdjęcie mogłabym sobie wstawić za tapetę:)))
Chciałam się pochwalić, że też nożyczkami tnę pietruszkę i szczypiorek!
Congenialny pomysł na nowy cykl!!!!
wow, to dopiero nas rozpieściłaś nie tylko fajnym przepisem, ale też świetna aranżacją:)
Zosiu, jaką gofrownicę polecasz ? :) Od dłuższego czasu szukam jakiejś dobrej, ale za każdym razem jakoś się waham :)
Jejciu! Jaka śliczna pościel? Można wiedzieć gdzie zakupiłaś? Marzę o takiej!!
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50162165/
śniadanie cudownie podane, smacznie, bardzo smacznie wygląda… Połączenie gofrów z jakiem sadzonym – świetny pomysł! Pozdrawiam :)
Świetnie się prezentuje, gratuluje pomysłu, wygląda smakowicie, ale niestety nie posiadam gofrownicy wiec takie śniadanko musi poczekać. Już od dłuższego czasu zamierzam się do kupna tegoż to urządzenia:-)
Pozdrawiam serdecznie!
uwielbiam takie dlugie pyszne sobotnie sniadanka!
mniam…:) bardzo fajny i prosty przepis :)
W przepisie nie ma informacji ile dac mleka
Jest—> w składzie (1 szklanka mleka)
Z pozdrowieniami,
Zosia
gofry z jajkiem? to mnie zaskoczyło, bo zawsze jem je na słodko :) pozdrawiam
jak się zacznie takim śniadaniem niedzielę to dostaje się mnóstwo energii na cały tydzień.
dzięki za inspirację. :)
I’m still learning from you, as I’m trying to achieve my goals. I certainly liked reading all that is written on your website.Keep the posts coming. I liked it!
When I originally commented I clicked the „Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thank you!
Nigdy nie widziałem gofrów w takiej kompozycji. Normą dla mnie są lody, bita śmietana jakaś polewa…….. a tu szynka, jajo i zielsko – muszę spróbować ;)
wygląda bardzo apetycznie ! :d aż narobiłaś mi smaku :P
uwielbiam twoje przepisy, chętnie z nich korzystam ;]
mam pytanie co do zdjęć zamieszczanych czy są one poddawane obróbce ?
serdecznie pozdrawiam ;)
wspaniale sniadanko, ale niestety nie przy karmieniu piersia..ja codziennie jem kaszke jaglana z owocami poki co, ale jak tylko minie kilka tygodni na pewno wyprobuje:) pozdrawiam
A cóż w tym takiego, czego nie można jeść karmiąc piersią? Sama karmię i takie śniadanie z chęcią bym wciągnęła ;).
Przepraszam, ale czy Dzidziuś już się pojawił? Bo albo czytam bloga niedokładnie, albo nie było o tym mowy. A pytam bo o brzuszku było a o Dzidzi?
Pozdrawiam ciepło – podziwiam Cię Zosiu, nie dość, ze piękna, super ubrana to jeszcze wspaniale gotująca:)
tak, Zosia już dawno urodziła, pisała o tym w komentarzach ;-)
uwielbiam zdjęcia na tym blogu, są cudowne !
http://www.sutraclothes.blogspot.com
pierwszy raz widzę takie podanie gofra, wygląda kusząco !
Hmmm, pysznie wygląda to śniadanie :) Chyba się skuszę i zrobię sobie pewnego dnia, kiedy będę miała wolne!
Pozdrawiam :)
Piękne zdjęcia! I znakomite śniadanie! :D
Marzenie, żeby ktoś kiedyś uraczył mnie takim śniadaniem. Zdjęcia inspirujące, piękne. Podoba mi się!
Zosiu, a może podasz jakiś łatwy przepis na pierogi? uwielbiam je, ale nigdy mi nie wychodzą..:(
Uwielbiam takie śniadania, a jeszcze jak się je dostaje do łóżka przygotowane przez ukochaną osobę to smakuje bardziej…
Zosiu!!! zrobiłam te goferki sb i swojej rodzinie i wszyscy tylko chwalili! Było naprawdę pyszne! Twoje przepisy są wspaniałe!
bardzo się cieszę, że smakowały całej Rodzinie!
Z pozdrowieniami!
Zosia
o rany ale cudnie:)
nie mogę oderwać wzroku od takich cudowności:)
Zosiu, czy znajdę gdzieś u Ciebie przepis na łososia?:)
A moje długie śniadanie wygląda np tak: http://zwyczuciemsmaku.pl/slodkie-sniadanie-czyli-tosty-francuskie-z-bananami-i-cynamonem-oraz-koktajl-z-melonem/
albo tak:
http://zwyczuciemsmaku.pl/celebracja-sobotniego-poranka-czyli-jajecznica-z-wedzonym-lososiem-roszponka-i-pomidorkami-wisniowymi-oraz-jogurt-z-truskawkami-i-miodem/
Byłam trochę uprzedzona do Twojego bloga, zbyt duży szum się zrobił. Ale dzisiaj zdałam sobie sprawę jak dużo pracy wkładasz w prowadzenie go, z doświadczenia wiem, że zrobienie jednego dobrego zdjęcia bardzo dużo zajmuje. A co dopiero całej fotorelacji, podziwiam Cię i życzę ciągłych sukcesów!
Pozdrawiam
Bardzo mi miło, dziękuję serdecznie za komentarz i ciepłe słowa.. prowadzenie bloga rzeczywiście nie należy do łatwych wyzwań.. chociaż na pierwszy rzut oka tego nie widać :)
Z pozdrowieniami!
Zosia
Super! Najbardziej urzekła mnie ta miarka – gdzie ją kupiłaś?
Kochana Zosiu, Bardzo potrzebuję Twojej porady. Otóż podpowiedz mi jaką sałatkę/surówkę zrobić do kurczaka w pomidorach? Bardzo mi zależy, żeby było to coś prostego i pasującego i pysznego zarazem. Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc :)
na gofra z szynką bym nie wpadła :)
Super pomysł :D Ujednolicenie szarego chlebowo/bułkowego, kanapkowego śniadania.
Pomysł świetny! W następną niedzielę wypróbuję!
Zosiu, a proszę- napisz mi skąd ta pościel? Jest piękna!
I napiszę, że Twoje zdjęcia są rewelacyjne i inspirujące.
Ostatnio napisałaś na fb, że nie możesz oderwać oczu od blogów, które mają świetne zdjęcia i nie tylko.
Ja mam tak z Twoim blogiem.
Pozdrowienia.
Jak to przepysznie wygląda!! :D
A to dobry pomysł mieszać słodkie ze słonym :D
Pozdrawiam z pochmurnego Słupska :)
Świetne proporcje składników w przepisie. Gofry wyszły idealne i nie było problemu z przywieraniem ciasta. A dodatkowo wersja na słono z jajkiem i szyneczką to bardzo udane połączenie :)