Kolejny pomysł na zdrowe i energetyczne drugie śniadanie – takie, które można przelać do szklanej butelki i przypomnieć sobie z uśmiechem o nim za trzy godziny, gdy do obiadu jeszcze daleko. W koktajlach lubię to, że są łatwe i odżywcze. Możemy je zrobić nawet przed poranną kawą, w półśnie :-)
Skład:
(przepis na 2 porcje)
120 ml soku z porzeczek Oleofarm (dostępny tutaj)
1 banan
2 dojrzałe gruszki
180 g jogurtu naturalnego (mały)
2 łyżki otrębów pszennych, orkiszowych lub żytnich
A oto jak to zrobić:
- Owoce obieramy i umieszczamy w stojącym blenderze. Dodajemy jogurt, sok z porzeczek i otręby. Całość miksujemy na gładką masę i przelewamy do szklanek. Podajemy z plastrami gruszek.
Po więcej zdjęć zapraszam na mój profil na instagramie
Kolejna piękna propozycja. Dzięki Zosiu :*
:*
Zosiu, a ja jestem ciekawa Twoich zdjęć z Grady! Kiedy możemy się spodziewać się zdjęć?
Już w najbliższy piątek :-))
Czy mogą być zwykłe płatki owsiane zamiast otrębów?
Jasne – ja używam na przemiennie :-) Pozdrawiam ciepło!
Kolejny przepis do wypróbowania – zdjęcia jak zawsze powalają – czasem sama nie wiem, czy zaglądam tu dla zdjęć czy dla przepisów? :-)))
Twoje zdjęcia są niesamowicie apetyczne! Powinnaś napisać książkę o fotografii kulinarnej :)
:* uściski!
smakowicie i zdrowo:)
:-)
Kochana Zosiu z mojego ulubionego bloga:) Można się dowiedzieć jak długo trzeba będzie czekać na Pani książkę?:) już się nie mogę doczekać ?
Dorotko Droga! Bardzo Ci dziękuję za wiadomość – myślę, że już w przyszłym tygodniu będę w stanie coś więcej powiedzieć :-) Sama czekam z niecierpliwością na wiadomość z mojego wydawnictwa :-) Ściskam mocno i do szybkiego ,,przeczytania” :-)
Zosienko! Gratuluje nowej ksiazki! Pierwsza mam i czesto z niej gotuje, wiec ta najnowsza tez kupie! Prosze Cie bardzo, napisz gdzie kupilas ten taboret co jest na zdjeciach powyzej? Bardzo mi sie podoba! Pozdrawiam cieplo!
Domowy jogurt naturalny mam w lodówce, sok porzeczkowy w piwnicy – nic tylko robić :)
aha! :-)