Skład:
1 szklanka świeżych truskawek
2 łyżki jogurtu naturalunego
1 łyżka miodu
garść wiórek kokosowych
2 łyżkeczki likieru kokosowego
1 łyżka płatków musli
A oto jak to zrobić:
1. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładką konsystencję. Przelewamy do szklanki i posypujemy płatkami musli. Cała filozofia!
Miksujemy truskawki z jogurtem naturalnym, likierem kokosowym i wiórkami kokosowymi.
Sezon letni rozpoczęty! :-)
Komentarz: Jeżeli lubicie bardziej mleczne koktajle, proponuję dodać trochę mleka (to już będzie tzw. milkshake). Warto również dodać 1-2 banany.
Hmmmmm… ale smakowicie wygląda na pewno pyszne zjadłam bym takie coś nawet z rana :)
A możesz mi powiedzieć jakiej firmy masz blender bo ja się rozglądam za jakimś dobrym?? a w sklepach jest tego strasznie dużo nie wiadomo jaki wybrać.
Ja też prowadzę bloga kulinarnego zapraszam http://ahhmniam.bloog.pl/ mój blog nie dorównuje ani do twojego pełen profesjonalizm
Pozdrawiam:)
Zdjęcia Zosi są naprawdę dopracowane. Staranne. Temat fajnie przekazany. Nie ma zapchaj dziur…. Czego nie mozna powiedziec o zakladce „moda i okazje”.
tez chetnie kupilabym polecany blender bo nie moge sie zdecydowac za duzy wybor:)
pięknie podane :)
Zosiu, bardzo dziękuję Ci za ten przepis.
W niedzielę mam gości i nie miałam pomysłu co im podać za smaczną nowość:)
Ten shake będzie idealny:) Do tego obowiązkowo tiramisu.
Ostatnio podałam na swoich imieninach Twoją hiszpańską tortillę.Niby nic nadzwyczajnego, a wszyscy chcieli przepis:)
Pozdrawiam cieplutko w ten deszczowy dzień.
Jeszcze mam pytanie, czy ta biała góra to zmiksowana sama śmietana?
Pozdrawiam:)
Zosiu!! Jakie pyszności od samego rana!!
Teraz tylko zakupić truskawki trzeba i jutro zaserwuje mojej 3letniej córeczce taki różowy przysmak (oczywiście w wersji bezalkoholowej ;) )
btw piękne zdjęcia!
Pozdrawiam ciepło w ten deszczowy poranek:)
Zosiu,
koktajl wygląda pysznie i tak też smakuje bo robie podobny.
Mam do Ciebie gorącą prośbę, czy możemy liczyć na tortowy post? za 2 tygodnie mam urodziny i chciałabym zabłysnąć. Proszę o coś łatwego :) Serdecznie i ciepło pozdrawiam.
Zosiu a może masz jakieś sprawdzone przepisy na babskie drinki? Takie na babski, radosny wieczór? Może margerita? Albo sex on the beach? :)
Zosiu, jak to pięknie wygląda!! Coś czuję, że niedługo będę to robić:):) Twoje przepisy są rewelacyjne!!Pozdrawiam:)
Pyszne, ja daję jogurtu mleko kokosowe:)
od pewnego czasu przegladam waszego bloga, i bardzo mi się podobasz jak gotujesz, te zdjecia, to wszystko tak dopieszczone do ostatniego małego kawałeczka :) ja też lubię gotować, i chyba muszę wziąść z ciebie przykład i tak samo pieścić wyglądowo swoje dania :) buziaczki
Ciekawi mnie czemu zawsze Zosiu Twoje wpisy są na „głównej” z opóźnieniem? ;-)
Przepis super, muszę tylko kupić blender i przygotuje;-)
Dla sprostowania: Nie ma strony głównej. Z Kasią prowadzimy dwa oddzielne blogi, ale bardzo często umieszczamy przepisy kulinarne w dziale z modą. Pozdrawiam,Zosia.
Jest strona główna- trzeba nacisnąć „Start”.
Tam się pojawiają wszystkie wpisy Kasi, ale tylko niektóre twoje.
I jak ominę likier to nie zrobi się za kwaśne?
REWELACJA!!
DZIĘKI!
Zosiu! Mam do Ciebie pytanie, mianowicie na Wielkanoc upiekłam mazurek Twojego przepisu. Był bardzo smaczny, aczkolwiek, nie wiem czemu, ale polewa kajmakowo-czekoladowa nie zastygła, nawet po kilku dniach. Czy zrobiłam coś źle, czy tak powinno być?
Pozdrawiam Cię serdecznie, Twoje przepisy są przepyszne, jak będę już po maturach to wypróbuje ich więcej:) przekonałaś mnie do gotowania!;)
Miałam podobny problem, masa była bardzo płynna i nie zastygła. Wydaje mi się, że powinnaś dłużej gotować puszkę niż podaje autorka. Ja w ostateczności dodałam zwyczajną żelatynę w proszku. Masa zastygła i nie zmienił się jej smak:)
Fantastycznie!! Twoje przepisy są dla mnie inspiracją i zachęcają mnie do gotowania. A ten deser wygląda baaardzo smakowicie. Chyba wiem już jak umilić sobie dzisiejszy, pochmurny dzień :)
Nie znam Cię Zosiu osobiście, ale u mnie w domu, jak pytaja skąd mam nowy przepis, to mówię od Zosi i wszyscy usmiechaja się tak jakbys była przyjacielem domu :)
Na weekend przygotowuję tiramisu a wkrótce zaserwuję im truskawkowy koktajl :)
i znów usłyszę, że ta Zosia wie, co dobre :)
pozdrawiam
:))))))))))))))))))))) pozdrawiam Cię serdecznie!
Oj Zosia naprawdę wie co dobre! :D Poczekam tylko na jakieś dobre truskawki od pani z bazarku. Pozdrawiam Zosieńsko
Oj Zosia naprawdę wie co dobre! :D Poczekam tylko na jakieś dobre truskawki od pani z bazarku. Pozdrawiam Zosieńko :)
Już go uwielbiam ;) Dziękuję ;) miłego dnia xxx
Zosiu co przepis to jeden lepszy od drugiego :)
świetny pomysł,szczególnie z tym kokosem :)
Zosiu, wiedz że wasz blog czytają dzieci w moim wieku (12 lat). Potrzebuję przepisu na prostą sałatkę na technikę. Prosiłabym o propozycję ładnego podania. Mogłabyś dodać wpis np. jutro ponieważ sałatkę będę robić we wtorek . Pozdrawiam Ola
Mmmmm wygląda wspaniale! Na pewno wypróbuję. Zosiu, może masz jakiś sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe? Pamiętam jak takie pachnące ciasto piekła moja mama, niestety nie ma jej już z nami, a mnie drożdżowe nijak nie wychodzi.
Pozdrawiam serdecznie!
Nieskomplikowane,łatwe w przygotowaniu, a jaką daje radość podczas jedzenia. Doskonały deser na wakacyjną porę. ;)
Pozdrawiam ;)
Ola R.
A gdzie Ty teraz znalazłaś truskawki? Jak tylko rozpocznie się sezon, a to już za niedługo na pewno coś podobnego zrobię ;)
w Chorwacji ;) ;)
w wiekszych marketach juz sa ale w malych ilosciach i w pudelkach 250 gram przewaznie:)
swoja droga Zosiu Ty na prawde powinnas wydac ksiazke:) i na pewno bylabym jej wlascicielka:D
;) dzięki! Udanej soboty!
A ja widziałam i kupowałam już na rynkach, np. przy Wiatracznej w Warszawie.
Chciałam jeszcze dodać, że bardzo podoba mi się wasz blog. Kasia ma wyczucie stylu i przyjemnie ogląda się jej stylizacje, ale jednak jestem większym łakomczuchem niż fanką mody. Jak patrze na te zdjęcia to zawsze robię się głodna! :)
Kasiu jesteś przecudna! Pięknie wyglądasz i pięknie gotujesz :) CUDO! A twoje przepisy są mega :*
ZOSIU ten komentarz był do CIEBIE! :*
to wygląda przepyyyyyyysznie!
YUMMY! wlasnie zrobilam koktajl. nie mialam likieru kokosowego wiec dodalam mietowo-czekoladowy, a zamiast jogurtu, smietane maslanke.
Zosiu Kochana….ale pychotka! Jak wszystko na Twoim blogu… A jutro mam gości,będzie grillek i Twoje szaszlyczki z cytrynka idą na ruszt!:-) DZIE-KU-JĘ!
Zosiu, przepis genialny, ale nie wiem czym mogę zastąpić likier w wersji dla dzieci? można go po prostu pominąć? bardzo proszę o odpowiedź :)
Jasne, pomiń go! Może dodaj trochę więcej wiórków kokosowych. Tak jak napisałam, świetnie pasuje dodatkowo banan! Pozdrawiam i słonecznej soboty życzę! Zosia.
A można go czymś zamienić, aby nadal było wyraźnie czuć smak kokosowy?
może aromat kokosowy? ale to musiałabyś poszukać w jakimś większym markecie.
A jak ominę likier to nie zrobi się za kwaśne?
Zosiu, czy podane przez Ciebie składniki to porcja dla jednej osoby? I z czego przyrządzona jest ta biała masa?
Wygląda pysznie!niestety brak blendera uniemożliwia mi przyrządzenia tego cuda!
PS masz może jakiś przepis na lasagne;)
Musli to jakiej firmy używasz? bo większość tych gotowych to sam cukier i chemia….
masz jakieś sprawdzone ?
Zosiu jak tak można…!!!?
Tak kusić :)))) jeszcze dzisiaj myślałam o tym, żeby zrobić truskawkowego shake’a, ale niestety truskawek w domu brak.
Wszystko co robisz wygląda bardzo apetycznie i z pewnością smakuje rewelacyjnie :) podziwiam Cię Zosiu za dbałość o szczegóły,widać że masz duszę artysty ;)
Zapewne jesteś fanką Nigelli Lawson, widziałam kiedyś na jakimś zdjęciu u Was książkę :) ja również posiadam w domu trzy,niesamowite rzeczy robi :))
pozdrawiam Cię serdecznie i życzę sukcesów!
no i czekam na jakiś ciekawy przepis na wiosenną sałatkę:)
HEJ ZOSIU! :) BARDZO PRZYPOMINASZ MI PANIĄ KTÓRA PROWADZI WIADOMOŚCI W TVP1 ;) http://www.plotek.pl/plotek/1,111756,9597052,Malgorzata_Wyszynska_konczy_40_lat,,ga.html
Jestem w stanie powiedzieć tylko MMMMMM…. PYCHOTA!!! :D
Zosiu, wszystkiego najwspanialszego z okazji imienin:) Masz najładniejsze imię na świecie:) Jak urodzę córeczke to na pewno nazwę ją Zosia:)
:)))))))))))))))))))))) serdecznie dziękuję!
Ooo zniknął wczorajszy przepis na babeczki :(
Wszystkiego najlepszego w dniu imienin :*
Wielu pomysłów i inspiracji, nie tylko kulinarnych ;)
mysle o przemalowaniu pokoju i zastanawialam sie nad podobnym kolorem na jaki pomalowana jest kuchnia na tel ktorej stoi Zosia :) stad moje pytanie jaka jest nazwa i firma tej farby? z góry dzieki :)
P.S. lubie zagladac do Waszego bloga, jets naprawde bardzo sympatyczny a przepisy Zosi bardzo smakowite (mowie z doswiadczenia :)
Zosiu, nie dość, że umiesz przyrządzić tak wspaniałe a zarazem proste przepisy to jednocześnie potrafisz je pokazać i zaprezentować w taki sposób, że wszyscy którzy zobaczą takie zdjęcia dostają ślinotoku :) Przynajmniej ja, hehe :) Gdy tylko zacznie się sezon na truskawki na pewno zrobię. Dziękuje za tak cudowne przepisy! pozdrawiam
Zosiu! Każdy Twój przepis czytam z zapartym tchem, dlatego zwracam się z prośbą do Ciebie, otóż mam w czwartek dosyć ważną kolację, ale nie wiem jakie danie główne na niej podać, proszę doradź mi coś :> Jest to kolacja dla znajomych moich rodziców, więc wiekiem, są to już dojrzali ludzie, jednak otwarci na różne smaki :> Proszę o pomoc!
Zosiu!! Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, samych udanych wypieków, ciągle nowych pomysłów, nie tylko kulinarnych i żeby Twoje życie było tak piękne, jak potrawy, które przygotowujesz! :) i nigdy nie zatrać pasji, którą w sobie nosisz! ;)
Bardzo, bardzo dziękuję!
Wygląda powalająco! Pycha! Ale jeśli miałybyście ochotę na coś mocniejszego, a równie orzeźwiającego, to kilka fajnych drinków znajdziecie u mnie. Zapraszam: http://www.kulturakulinarna.wordpress.com
Zosiu, czy jeśli robisz, np. babeczki, spaghetti czy inne porcjowane desery/potrawy mogłabyś umieszczać informację ile sztuk/porcji można uzyskać z podanych przez Ciebie proporcji ?
Byłoby to przydatne ;)
Pozdrawiam!
i jak zwykle wygląda wyśmienicie:) REWELACJA
Zosiu, wszystkiego co najlepsze z okazji imienin! :-)
oo dziękuję serdecznie!!!!
Ale narobiłaś mi smaku na truskawki,a ja czekam na te prawdziwe pachnące i smakujące jak truskawki.Ostatnio kupiłam w supermarkecie i były kiepskie,takze muszę poczekać.
Zosiu wyczarowałaś cudeńko :) wygląda pysznie.
Przy okazji chciałam Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji imienin.
Zosiu, zawsze pieknie wygladasz – jak dbasz o linie?
Uwielbiam zywe kolory,ktore nosisz. No i kuchnia rowniez cudnie udekorowana.
czy mogłabyś nam polecić jakieś danie z dodatkiem szparagów? :) nigdy jeszcze ich nie jadłam i bym chciała spróbować, ale nie wiem jak, i z czym je zrobić :)
Pozdrawiam serdecznie!
Twoje przepisy są świetne!
Czy mogłabyś podać przepis na tartę z jabłkami lub szarlotkę? Potrzebuję sprawdzony i w miarę prosty sposób:)
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Klaudia.
Zosia, czy ty oby nie masz alergii na mleko? Sprawdz to, bo stan Twojej cery wlasnie by na to wskazywal. Pozdrawiam.
jakiej firmy masz blender? musze sobie kupic i prosze o porady :)
Czy ta warstwa na górze to zwykła śmietana??
Zosiu,
czy uważasz, że likier kokosowy można zastąpić Amaretto?
Miłego popołudnia!
Wygląda pysznie ;). Tylko jak zakończę diete , zrobię sobie taki deserek .
Często korzystam z Twoich przepisów i wszystko jest pyszne ;).
Z niecierpliwością czekam na kolejne przepisy . ;)
Sprawdziłam, idealne też do naleśników! :)
Właśnie pije! Wyśmienite! Tylko nie dodawałam likieru ;] i na gorze posypałam dodatkową porcją wiórek i musli w całości ;]
Droga Zosiu, zobacz efekty mojej pracy ;) Niestety nie miałam miodu i zastąpiłam go fruktozą. Nie wiedziałam co to za biała chmurka na górze wiec kupiłam bitą śmietanę light ;) Pycha!!! :D http://i56.tinypic.com/fthjwl.jpg
No świetnie! Gratulacje! Pozdrawiam, Zosia.
It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.
Zosiu, czy myślisz, że jak zamiast likieru dodam mleczko kokosowe, efekt będzie równie dobry? Pozdrawiam