Kiedy przeszło 10 lat temu oddałam w Wasze ręce moją pierwszą książkę nie spodziewałam się, że ktokolwiek oprócz mojego męża, mamy no i jeszcze paru osób do niej zajrzy. To były zupełnie inne czasy. Na półkach w emipku stały mocarne nazwiska kulinarne, których światu imion nie trzeba było przybliżać. Jamie, Nigella, Gordon, Nigel, Pascal, David.. sami przyjaciele, których znałam z programów kulinarnych. Świadomie nazwałam ich swoimi przyjaciółmi. Czytałam ich zapiski, chłonęłam przepisy, zapachy i smaki przez to stając się mi coraz bliższymi. Łączyła nas nieokreślona więź, która dodaje błysku codzienności.. Od tamtego momentu sporo się zmieniło. Wydałam kolejną książkę (Razem w kuchni, 2016 r.), później przyszedł czas na elektroniczne wersje w postaci e-booków (Make Table Easier, 2020 r.) i (Zjedzmy w domu!, 2023 r.). Czas płynie, przechodzimy w różne etapy życia, a ja wciąż regularnie dostaję od Was prośby o kolejne wydania, a w szczególności o te klasyczne, papierowe. Dojrzałam to tego, by obrać nieco inny kierunek i w końcu nastał ten moment w którym mogę podzielić się z Wami, że już kończę pracę nad książką. Chcę Wam dać nowy format, który nie będzie jedynie zbiorem przepisów, ale podróżą do miejsc, gdzie smaki stały się moją inspiracją. To początek nowej, wielkiej przygody.
Paryż. Miasto świateł, marzeń, niespełnionych snów, romantycznych dusz ze wszystkich krańców świata. Kulinarna stolica świata. Miejsce narodzin miłości do życia i przyjemności z odkrywania pasji do jedzenia – jak mówią Francuzi joie de vivre! Tym razem odkrywam go na nowo, jako pokorny uczeń, który z pasją chłonie wiedzę i doświadczenie od najlepszych. Le Cordon Bleu to to moje nowe miejsce dowodzenia i poszerzania horyzontów. W krótce z przyjemnością opowiem Wam więcej, tymczasem czule Was pozdrawiam i pędzę na zajęcia. Salut, Zosia
Powodzenia! 💗
Chyba nie może być przyjemniejszego poranka niż ten kiedy piję kawę przy sopockiej plaży, czytam nowy wpis na blogu i wiem,że już od teraz z niecierpliwością czekam na książkę! Dziękuję za umilenie tego dnia :)
Aaaaa Moniko🥹🤍🤍🥹
Dziękuję!
Uściskaj ode mnie słoneczny Sopot i wspaniałego czasu Ci życzę!
Bardzo czekam na książkę, powodzenia w Paryżu
Dziękuję, jak miło🤍😘🥹
Wspaniale Zosiu, życzę Ci z całego serca przepięknej przygody życia:) Powodzenia i czekam na książkę.
Anno 💋😘
Dziękuję z całego serca i pozdrawiam z porannego Paryża
Serdeczne gratulacje 🙌
Nie mogę się doczekać! Powodzenia Zosiu❤️
:*
Wspaniale! Czekam z niecierpliwością! A Paryż to moje miejsce na ziemi, więc nie mogę się doczekać:) p.s. pozdrawiam dziś z Orłowa:)
Cudowna wiadomość! Z ogromną ciekawością czekam na książkę. Powodzenia w Paryżu! 😘
Od początku wiedziałam, że to będzie świetna książka (jak wszystkie Twoje) ale tym wpisem jeszcze bardziej mnie do tego przekonałaś!! Jest już data premiery? Przebieram nogami ❤️
Wspaniała wiadomość w to niedzielne południe. Czekam z niecierpliwością. Nie wątpię, że będzie to sukces wydawniczy. Wśród tak wielu osób zajmujących się sztuką kulinarną jesteś Zosiu jedną z nielicznych, która potrafi oczarować nie tylko smakiem potraf ale przede wszystkim oprawą ich tworzenia…Niezmiennie od lat cieszę się, że znalazłam twój blog
Zosiu! Ależ Ci zazdroszczę wyprawy do Paryża. Tęsknię za tym miastem już 8 lat.
Z niecierpliwością wyczekuję też Twojej nowej książki. Zapowiada się ciekawie! :)
Kingo, dziękuję za miły doping, ściskam mocno i do usłyszenia!
40 tyś. funtów za kurs . Ach… Inny świat.
Emilio,
a skąd takie wieści?!
Zosiu,
inspirujesz! Wspaniale jest Cię obserwować od tak wielu lat i widzieć, że wciąż się pasjonujesz tym co robisz, a co więcej – dokształcasz! Brawo!
PS Fajne buty! ;)
Pięknie, Zosiu, że masz taki cudny czas w Paryżu👌 Mam wszystkie Twoje książki: czekam na kolejną♥️
Pozdrawiam serdecznie
Marta
Kochana Marto, dziękuję i przesyłam gorące uściski!
Zosiu – kady wyglądają przepięknie! Podobno nie ma na świecie tak pięknego światła jak w Paryżu :) zdradzisz proszę, czym robisz zdjęcia?
Kamilo,
dziękuję Ci bardzo za odwiedziny, zdjęcia realizuję Canonem 6D.
uściski!
Zosiu,to musiało się tak skończyć!👌Oczywiście,że czekam na Twój papierowy skarb♥️😘
Kochana Agnieszko!
Powodzenia!
Anno, dziękuję bardzo i przesyłam uściski z popołudniowego Paryża!
Niesamowite !! Mówisz Zofio po francusku ?
Robisz tam dyplom czy kurs ?
Zdradzisz jaki koszt i gdzie i jak się zapisać ?
Alors, bonne chance à Toi À Paris 👌💙🤍♥️🍷
Ps. W rolce na insta trochę nie trafiony podkład muzyczny bo Becaud śpiewa jak to Natalie oprowadza go po Moskwie po placu Czerwonym 🤦♀️
Jakby znała francuski to by wiedziała o czym tam śpiewają raczej..
Ależ cudowne wieści!
Bardzo się cieszę , że wyjdzie tradycyjna papierowa książka . Zosiu , życzę powodzenia na kursie , wiele radości i satysfakcji z nauki.
💋😘😘😘
Już nie mogę doczekać się książki i ewentualnych spotkań autorskich (może uda mi się w końcu dostać autograf na 2 poprzednich ;)) Powodzenia w zdobywaniu wiedzy i magicznego, pięknego czasu w Paryżu, pozdrawiam serdecznie.
Zosiu, miło patrzeć na Twój rozwój przez te wszystkie lata! Powodzenia i czekamy na kolejną dawkę inspiracji kulinarnych :)
Już się nie mogę doczekać książki. Zosiu, zdradź proszę skąd ten śliczny sweterek? Pozdrawiam
Jak ja chciałabym papierową wersję Make Table easier 😐 Ale chętnie kupię nową 😀
Zosiu,
inspirujesz! Wspaniale jest Cię obserwować od tak wielu lat i widzieć, że wciąż się pasjonujesz tym co robisz, a co więcej – dokształcasz! Brawo!
PS Fajne buty! ;)
Ja też czekam na tą książkę😍 będzie 3 do kolekcji. Każdy wcielony w życie przepis z poprzednich spotkał się z aprobatą moich bliskich. Życzę powodzenia i już gratuluje 😊
Z niecierpliwością czekam na książkę, na pewno będzie nietuzinkowa :). Fantastycznego czasu w Paryżu!