Skip to main content

  MAKOWIEC JAPOŃSKI Bardzo łatwy i przyjemny przepis na ciasto, które jest w smaku bardzo wilgotne, wypełnione po brzegi makiem, jabłkami, bakaliami i aromatem pomarańczy. Nie ma w składzie mąki. Niech Was skusi, abyście mogli zaskoczyć swoich wigilijnych gości. PIECZONY KURCZAK Niezwykle aromatyczny i soczysty przepis na kurczaka, który zachwyci Waszych gości. Sekretem jest cytrusowa […]

Są takie chwile w roku, kiedy zatrzymujemy się na moment, by pomyśleć o innych. O ich marzeniach, potrzebach i drobnych radościach. Świąteczny prezentownik to coś więcej niż lista przedmiotów – to opowieść o tym, jak bardzo zależy nam na bliskich. Każdy prezent niesie w sobie historię. Kubek z ulubionym motywem dla kogoś, kto kocha poranne […]

Mówią, że w wigilijną noc zwierzęta zyskują dar mowy. Wśród różnych zasłyszanych opowieści o bydle w stajniach i ptakach na drzewach, to psy zawsze wydają się być tymi, które naprawdę mają przemówić w noc wigilijną. Może dlatego, że to właśnie one, wierni towarzysze naszych dni, najlepiej rozumieją język miłości, lojalności i oddania. Pamiętam ten moment, […]

29 listopada 2024

DAILY FOOD DIARY

Listopad był prawdziwym zwieńczeniem ostatnich miesięcy pracy. To, co przez długi czas wydawało się jedynie mozolnym wysiłkiem, w końcu przyniosło owoce. Wszystkie wcześniejsze starania, godziny poświęcone na przygotowania i konsekwentne dążenie do celu znalazły swoje odbicie właśnie w tym miesiącu. Listopad stał się momentem, w którym mogłam zobaczyć, jak wszystko zaczyna układać się w całość, […]

   27.11. godzina 18:00 spotkanie z Czytelnikami w Sopocie w restauracji Cały Gaweł. Gorąco wszystkich zapraszam! Będzie możliwość zakupu książki wraz z osobistą dedykacją, a łączny dochód ze sprzedaży mojej książki w dniu wydarzenia przekazuję na Dom Dziecka w Gdańsku. Wpadniecie? Do zobaczenia, Zosia.

Pomysł na nową serię książek zrodził się kilka lat temu. PARIS. BRUNCH | TRAVEL rozpoczyna ten cykl. To dla mnie bardzo osobista pozycja subiektywnego przewodnika po francuskich potrawach i miejscach w Paryżu. Paryską gastronomię traktuję jak spektakl w niezwykle wyrafinowanym teatrze, w którym każda chwila jest cenna. Spróbujmy razem wkroczyć w to miasto. Rozgrzać się […]

30 października 2024

DAILY FOOD DIARY

Październik zbliża się ku końcowi, a ja spoglądam wstecz na miesiąc pełen smaków, kolorów i naszych domowy chwil. Złota jesień otuliła nas swym ciepłem, a słońce, choć już coraz niżej na niebie, wciąż potrafiło rozświetlić nasze dni. Każdy tydzień przynosił nowe kulinarne przygody. Od aromatycznych zup dyniowych, które niosły ze sobą nutę słodyczy i wspomnienie […]