Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować zdjęcia do letniego przepisu, który miałam przyjemność realizować dla czerwcowego ELLE. Jeżeli nie mieliście jeszcze okazji zerknąć na przedostatnie strony magazynu, to ja z przyjemnością zapraszam na swoją stronę. Ciekawa jestem Waszej opinii? Poprzednio na blogu zamieściłam recepturę na grillowanego indyka, tym razem jest ryba. Może też znajdzie Wasze zainteresowanie? Przed nami kilka dni wolnego, a zatem życzę Wam wspaniałych rodzinnych posiłków wspólnie spędzonych na świeżym powietrzu!
Skład:
(porcja dla 2 osób)
2 świeże pstrągi (wypatroszone)
1 cytryna
2 łyżki kaparów
pęczek zielonej pietruszki
50 g masła
sól morska
świeżo zmielony pieprz
do podania: pieczone na grillu ziemniaki, sałata dębowa z kawałkami fety
A oto jak to zrobić:
1. Świeżego pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Do środka ryby umieszczamy po 2 plastry cytryny (najlepiej bez skórki), kapary, gałązki świeżego rozmarynu, pietruszkę i kawałek schłodzonego masła (25g). Rybę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 18 minut.
2. Upieczoną rybę podajemy z pieczonymi ziemniakami, ćwiartkami cytryny oraz z listkami sałaty dębowej i kawałkami fety.
Witaj Zosiu! Gratuluję serdecznie tych „gościnnych występów” w ELLE – powinnaś dostać swoją stałą rubrykę i pisać tam „smaczne felietony”;)
Ten numer czeka na mnie w rodzinnym domu i już pojutrze będę go mogła w końcu zobaczyć.
A przy okazji informuję, że tarta z truskawkami i pizza z Twojego przepisu, które robiłam w ostatni weekend były rewelacyjne – dzięki:))
Pozdrawiam i życzę udanego dnia!!!
WoW! Super! Uwielbiem ryby w każdej postaci. Przepis wydaje się niedrogi, a zapewne pyszny :)
Chyba na najbliższego grilla przyrządzę! :)
Zosiu! Twoja strona w Elle wspaniała, może powinnaś tam zagościć na stałe? Gratuluję Ci z całego serca i czekam na więcej;-)
Dziś wieczorem piekę tartę truskawkową z Twojego najnowszego przepisu:-)
Udanego, rodzinnego weekendu,
Pozdrawiam słonecznie,
Marta:-)
Dziękuję serdecznie za poranną wiadomość!
Przesyłam uściski i również życzę wspaniałego weekendu!
Zosia
Zosiu! Tarta wyszła świetna, powiem nieskromnie,
i zniknęła błyskawicznie;-) Wczoraj jedliśmy tylko tartę! Wspaniałe święto;-) Dzięki Tobie:-)
Udanej pracy przy książce (vide Instagram;-)
Pozdrawiam ciepło,
Marta:-)
Wspaniała wiadomość! Ogromnie się cieszę :-)
Z pozdrowieniami,
Zosia
Zosiu! Ten przepis miałam okazję już wypróbować :) CUDO!!!!!!
W piątek będę robiła tartę :)
ps. Bardzo dziękuję za poniedziałkowe spotkanie :) miło spędziłam czas! Przez krótką chwilkę był nawet mój niespełna roczny synek :)
Witaj! To ja dziękuję za to że znalazłaś chwilkę! Cieszę się, że miałaś okazję wypróbować przepis!
Dużo uśmiechów i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Synka :)
Zosia
Świetny przepis:)
Zosia ja mam pytanie z innej beczki :) Pół roku temu zakupiłam zlew z domsjo dwukomorowy z ikei, nigdzie nie mogę znależć inf. na temat jego pielęgnacji a cackam się z nim strasznie w obawie, że się zniszczy:). Zosiu zdradż mi proszę jak o niego dbasz…
PS W końcu mam cały długi weekend wolny, będzie rybka z grilla :) Jeszcze tylko 5h w pracy i wolne :)
Pozdrowienia z Wrocławia :)
… no właśnie, też miałam podobny problem. Na codzień używam mleczka, np. Cif lub Cler. To chyba najlepsze zastosowanie :)
Pozdrawiam ciepło,
Zosia
Piękne zdjęcia, takie apetyczne. Pstrąg to moja ulubiona ryba, więc skorzystam z przepisu ;)
Witaj Zosiu!
Lubię tu zaglądać i wykorzystywać Twoje pomysły. Szkoda, że blog nie posiada opcji drukowania przepisu. Może pomyślisz o czymś takim?
Pozdrawiam
Kasia
Witaj! Dzięki serdeczne za odwiedziny! Opcja drukuj jest- jak klikniesz w przepis to ikonka ,,drukuj” powinna Ci się pojawić w prawym dolnym rogu.
Miłego dnia!
Zosia
Jak zwykle cudowne zdjęcia! :)
Czy znalazłaś już łąkę z makami?
Czsec Zosiu! ale pysznie wygląda , wyprobuje przy najbliższej okazji! uwielbiam Twoje przepisy i piękne zdjęcia! odebrałam ostatnio swój Kitchen aid jest swietny ! pozdrawiam serdecznie!
co tam Elle…ja chcę tego pstrąga!!! ;) a tak poważnie to serdecznie gratuluję!:) pozdrawiam cieplutko!
:-)))
Zosiu!
Bardzo Cię proszę napisz skąd to piękne białe pudełko drewniane, w którym są serwetki i sztućce..
Przepiękne!
Zosiu, czym mogłabym zastąpić kapary? Zapomniałam kupić, a pstrąg już się marynuje. Co myślisz o zielonych oliwkach?
Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Pstrąg to jedna z najfajniejszych ryb na grill lub do pieca. Moja ulubiona wersja to z masłem i ziołami, skropiona cytryną.
Z masłem i ziołami- pycha!
Uwielbiam ryby! Pamietam jak moj dziadek lowil mazurskie ryby o swicie a babcia przygotowywala je na sniadanie, pychota!
http://www.allnnothing.com
Wyglada wysmienicie!! Nigdy nie slyszalam o salacie debowej, musze sprobowac!! Zosiu powiedz, jak znajdujesz czas na przyzadzanie takich smakolykow jak sie ma maluszka w domu. Sama mam 9cio miesieczna corke, tez Hanie i jest ciezko, gotuje oczywiscie bo musze cos jesc.. staram sie przyzadzac zdrowe potrawy, ale zwykle jest to przyzqadzane w pospiechu.. :(
Dodam jeszcze, ze kiedys czesto korzystalam z twoich przepisow, i wszystko wychychodzilo przepyszne!!!
Witaj… to prawda przy takim Maluszku nie jest łatwo gotować- ja z reguły wykorzystywałam czas podczas Jej snu lub kładłam Ją na leżaczku. Niestety pośpiech towarzyszy nam do dziś, a ma już 2 latka:) Taki urok :)
Pozdrawiam Cię gorąco i nie jesteś z tym sama :)
Zosia
Super przepis!!!! Uwielbiam Twojego bloga! :)
wygląda fantastycznie, wypróbuje przepisik :) zapraszam do mnie i pozdrawiam!
Very well written story. It will be supportive to anyone who employess it, including me. Keep doing what you are doing – i will definitely read more posts.
Zosiu, dziękuję Ci za przepis tarty z jagódkami, malinkami i ciasteczkami oreo ). Pozdrawiam z jesiennych Kielc, Weronika.
Witam, wyglada bardzo smakowicie ;) czy jesli zamiast grilla uzyje patelni grillowej, to tez powinno wyjsc? pozdrawiam ;)