Skład:
500 g czereśni
60 g cukru pudru
150 g mąki
2 jajka
100 g brązowego cukru
100 g roztopionego masła
10 łyżek stołowych mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)
A oto jak to zrobić:
1. Czereśnie drylujemy z pestek, przekładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy cukrem pudrem (wcześniej posmarujmy naczynie tłuszczem). W dużej misce ucieramy jajka z brązowym cukrem, dodajemy roztopione masło, mleko i starannie mieszamy. Na końcu przesiewamy mąkę przez sito z proszkiem do pieczenia i łączymy ostrożnie z naszą masą jajeczną. Gotowe ciasto przekładamy do naczynia żaroodpornego na czereśnie z cukrem.
2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Pudding pieczemy ok. 30 minut. Przed podaniem posypmy cukrem pudrem. Możemy dodać świeże listki mięty i obowiązkowo podajmy z kulką lodów waniiowych! Uwierzcie mi rewelacyjne połączenie gorących czereśni ze zmrożonymi lodami!
Czereśnie drylujemy z pestek, przekładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy cukrem pudrem.
W dużej misce ucieramy jajka z brązowym cukrem, dodajemy roztopione masło, mleko i starannie mieszamy. Na końcu przesiewamy mąkę przez sito i łączymy ostrożnie z naszą masą jajeczną.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Pudding pieczemy ok. 30 minut.
Przed podaniem posypmy cukrem pudrem. Możemy dodać świeże listki mięty i obowiązkowo podajmy z kulką lodów waniiowych!
Super to wyglada i na pewno tak samo smakuje! Szkoda, ze chwilowo nie mam piekarnika, ale jak tylko bede mıala to na 100% wyprobuje! Jeden z przepısow, ktory mnie tutaj najbardziej zachwycil – proste, a efektowne danie.
Własnie mam w planach zrobić coś takie podobny przepis uwielbiam puddingi i wszelkie tarty z owocami mniam mniam
DEKORACJE DO DOMU i Książki
Możesz skorzystać Zosiu
POZDRAWIAM
Witaj!!!
Ja również zamieściłam na blogu cos w wiśni Kruszankę wiśniową zaglądnij i skorzystaj z przepisu jeśli chcesz jest PYSZNA
http://deserlandia.blogspot.com/2012/07/wisniowa-kruszanka.html
Pozdrawiam
tak się składa, że akurat mam nadprogramową ilość czereśni w lodówce..
20 lipca wraca mój luby z zagranicy i przeglądam Twoje przepisy, szukając inspiracji, trzeba upichcić coś dobrego na ten dzień;-)
przy okazji: dodałam dziś wpis jak się golić, aby uniknąć podrażnień, zaczerwień, krostek i wrastających włosków. Jeśli ktoś zmaga się z tym problem, to zapraszam
Musi być pyszne, wkrótce przyjeżdżają moi rodzice w odwiedziny, więc póki są czereśnie chętnie skorzystam z przepisu:) Wygląda bajecznie:)
Zosiu – promieniejesz! A przepisz przepyszny!
Zosiu ubóstwiam twoje przepisy
——->>> na pewno wypróbuje
zapraszam coś dla was kobiety Kliknij tutaj
Próbowałam przepisu i wychodzi MEGA smacznie!
Polecam również wypróbować
Czekam z niecierpliwością na kolejne słodkie – i nie tylko – przepisy ♥
I jeszcze jedna sprawa – czy borówki się nadadzą? Mam ich tony i nie wiem już co z nimi robić!
Ale zajebiście wyglądasz:)Puddingggggggg mhhhhhh:)Dziś go przygotuję:)Zosiu pisze po raz kolejny, czy nie chcialabyś zrobić małego tour po swojej kuchni do mnie na bloga?:)Byłoby mi bardzo miło, tym bardziej, że Twoja kuchnia jest boska!Pozdrawiam i liczę na Ciebie,że mi odpiszesz:)
Witaj Zosiu,
Przepis smakowity być może się skuszę. Czy jest szansa żebyś opublikowała przepis na pasztet warzywny?
Pozdrawiam,
Emma
Witaj!
.. pasztet warzywny? Będę musiała popróbować;-) Jak coś z tego wyjdzie, to chętnie się podzielę przepisem!
Z pozdrowieniami dla wszystkich Czytelników!
Zosia
Super, to ja czekam na Twoje próby :-) czyli najpierw Ty, a potem ja :-)
Zosiu,a napisz mi jeszcze kiedy będą jakieś nowości w Twoim sklepiku? np. książka :-))))))
Zosiu pasztet z cukinii jest pycha, warto wypróbować ;)
hmm, z cukinii moze byc bardzo dobry, trzeba poszperac w internecie :)
A ja polecam pasztet sojowy i z kaszy gryczanej! Oba są pyszne :)
O kurcze jaka pychotka!:)
czegoś takiego to jeszcze nie widziałam:)
ślicznie wyglądasz z tymi wisienkami i paznokciami pomalowanymi na czerwono. A okulary -bomba:)
wracając do głównego tematu posta:)
już wiem co upiekę na weekend:)
pozdrowienia
:-) powodzenia!
Ależ to pysznie wygląda. Uwielbiam czereśnie, więc to coś dla mnie :) Pozdrawiam!
Pięknie! Cudne zdjęcia:)))
A co z tymi borówkami? Nadadzą się? ;-) Liczę na szybką odpowiedź, chciałabym przyrządzić pudding zanim mój Mężczyzna wróci do domu ;-)
…przyznam, że nie próbowałam z borówkami… wszystko zależy od ich smaku, czy nie są zbyt cierpkie. Ale warto spróbować :-)
Hmmm pyszności. Zapraszam do siebie http://www.ilovebake.pl
wow! jakie ładne zdjęcia
:-))) z pozdrowieniami dla stałej Czytelniczki!
Jakie to musi być pyszne!!! ;D
A ja najbardziej lubię je na czysto:)
Jak zwykle wszystko pięknie się komponuje. Wiśnie nie są moimi ulubionymi owocami, ale na te chyba się skuszę ;)
Wygląda fantastycznie! A smakuje na pewno o niebo lepiej :D Ciekawe czy wyjdzie z malinami…
suuuper :) z każdym dniem coraz wspanialsze letnie przepisy!!! tak trzymaj :)
wygląda przepysznie, a pewnie jeszcze pyszniej smakuje
Mama robi przyjęcie urodzinowe w weekend. Już wiem czym będą zajadać się goście :)
Koniecznie! Trzymam kciuki! :=)
Wyszło bardzo dobrze :) choć muszę jeszcze trochę poćwiczyć i będzie jeszcze lepiej :)
Śliczne zdjęcia Zosiu! Aż buzia się uśmiecha, gdy się je ogląda! :) Widać, że macierzyństwo Ci służy :)
Przepis na pewno wypróbuję po powrocie z urlopu. Wygląda przepysznie.
Możesz zdradzić jaka pogoda jest obecnie nad morzem, bo wolałabym, żeby ta podawana w Internecie (deszcz i duże zachmurzenie) nie pokrywała się z rzeczywistością. Z góry dziękuję :)
Dziękuję za komentarz!
Pogoda w Trójmieście jest niestety dość nieprzewidywalna.. albo straszne upały, kończące się groźnymi burzami, albo zachmurzenie. Niemniej jednak jest wszędzie pięknie zielono!
Z pozdrowieniami,
Zosia
Biegnę po pracy na rynek celem zakupu czereśni i robię to cudeńko dziś na podwieczorek!!!
Pozdrawiam ciepło z Koszalina,
Dagmara
Pozdrawiam Koszalin! :-)))
Zosia
Uwielbiam czereśnie :))) tylko, że niestety na moim drzewie w ogródku nie ma już ani jednej czeresienki ;)), więc wypróbowanie przepisu dopiero w następnym roku :(
Zosiu, zdjęcia są rewelacyjne :)))
wygląda smakowicie! już wiem, czym uraczyć rodzinę po niedzielnym obiadku, dzięki! zastanawiam się jednak, czy nie dodać mniej cukru- zawsze daję około połowy tego, co jest w przepisie :)
pozdrowienia dla Ciebie i Maleństwa!
zapraszam: http://precious-woman.blogspot.com
Zosiu, Twoje przepisy są fantastyczne, wypróbowałam wiele (kruche z mascarpone robi furorę wśród znajomych). Zaglądam tu codziennie, napisz proszę czy istnieje jakasz szansa, że założysz bloga nie tylko o gotowaniu, może o urokach macierzyństwa…?Mam 5-miesięcznego synka więc pozdrawiam świeżo upieczoną mamusię :)
P.S. Gdzie można zakupić Twoje okulary? Choruję na ich brak…pozdrawiam ciepło.
Mmmm, pyszności! Uwielbiamy czereśnie i na pewno wypróbujemy ten przepis :)
Zapraszamy do nas: http://slinkacieknie.blogspot.com/
O jeju jeju jeju! Jutro muszę iść na targ po owoce i warzywa, bo jak zwykle pod koniec tygodnia lodówka świeci pustkami :( Uwielbiam sezon na owoce i Twoje lenie przepisy! :)
Buziaki, Magda
Ps.Zapraszam do siebie :)
Podawałaś gdzieś na blogu przepis na tartę? Bo lubię sama komponować dodatki czy same truskawki, szpinak w zależności od tego co znajdę w mojej lodówce. Ale nie trafiłam jeszcze na dobry przepis na ciasto, zawsze mi wychodzi za grube i boki często opadają.
PS przepisy na cupcake rewelacyjne :)
Pozdrawiam
Lex
super przepis, jak tylko „dorwę” czereśnie to wypróbuję :) pozdrawiam :)
na zdjęciu jak dosypujesz cukier puder masz bezbarwny lakier a na pozostałych czerwony, czyżby pomocna dłoń Kasi? ;>
Jak zwykle cudne zdjecia :) pozdrawiam
Jaka opalona, Zosiu promieniejesz! Jutro będę robiła Twoje placuszki z jagodami i borówkami bo w końcu u mnie są dostępne w normalnej cenie, ale w niedzielę koniecznie zrobię to dla swojej rodzinki! Od dziadka dostaję mnóstwo czereśni więc już wiem że będzie czerwony zawrót głowy :-) W ogóle, dziękuję za te przepisy! Nigdy nie byłam smakoszem takich słodkości, bo nie ukrywajmy, że te rzeczy mimo iż są cudowne to słodkie. Czasem aż za! Ale kiedys wypróbowałam Twój przepis na ciacha z malinami, które zrobiły furorę w mojej klasie i jakoś od lutego pamiętam robiłam je co dwa tygodnie aż do matury! Wszystkim smakowały, nawet naszym wybrednym nauczycielom!;) Kurde dziękuje, bo to są takie małe drobne rzeczy, proste przepisy, ale jak już mi coś wyjdzie, to to człowieka tak cieszy! :-)
Jeszcze takie małe pytanko a propo Twojego koloru włosów? Farbujesz je? Bo masz przepiękny ten blond, a pytam bo mi ostatnio taki żółty odcień wychodzi, nie mogę dobrać odpowiedniej farby.
Pozdrawiam i całuję śliczną mamę! :-)
Cudownie wygląda! A z jakimi jeszcze owocami, Twoim zdaniem, ten przepis by mógł dobrze wyjść?
Coś pysznego! :) Chyba w końcu zaopatrzę się w takie naczynie żaroodporne, bo widzę , że robisz w nim całą masę pysznych rzeczy :) I oczywiście na tarty się przyda :) Pozdrawiam z pochmurnego Wrocławia :)
Irresistible! Musze jutro kupic czeresnie. Duuuuuuuzo czerwonych czeresni! :)
Zosiu! :) Zarówno we mnie jak i moim chłopaku wzbudzasz ogromną sympatię. :) Uwielbiamy twoją lekką, prostą i twórczą kuchnię i często korzystamy z przepisów.
Wszystkiego dobrego :)
:-))) dziękuję Wam serdecznie!!
Zosia
Zosiu, jeśli karmisz piersią, to ogranicz owoce pestkowe, bo wzdymają i powodują ból brzuszka u maluszka.
Pozdrawiam,
Witaj Zosiu !
Zrobiłaś mi okropną ochotę na coś takie :)
Ale niestety jedynie wiśnie jakie są teraz dostępne w moim domu to takie wydrylowane ze słoika, czy mogę je użyć do tego przepisu ?
Podejrzewam, że konieczne będzie odcedzenie ich z soku ! :) I czy brązowy cukier jest koniecznością ?
Pozdrawiam
ZOSIU, JUZ KIEDYS PYTAŁAM I DZIŚ SIĘ POWTÓRZE. ZAWSZE KIEDY JESTEM NA BAZARKU PATRZĘ Z ZAINTERESOWANIEM NA KALAREPĘ, ALE NIE MAM W OGÓLE NA NIĄ POMYSŁU. MOZE COŚ FAJNEGO ZNAJDZIESZ W SWOJEJ TAJEMNEJ KSIĘDZE?????????????? CZEKAM NA ODPOWIEDŹ A JESZCZE BARDZIEJ NA PRZEPIS, BĘDĘ WDZIĘCZNA. POZDROWIENIA Z MAZOWSZA
Zaryzykowałam, i wyszło. Mój deser pewnie chowa się przy Twoim ale i tak jestem zadowolona z efektu:)
Z lodami mistrzostwo świata!
Wygląda na smaczny :)
Hej! Czytam Twojego bloga od niedawna, ale przejrzałam prawie wszystkie posty. A może pochwalisz się, Zosiu, jakimś dobrym przepisem na kebab? Zabieram się do tego dania, ale nie wiem jakich warzyw użyć, żeby pasowały do siebie smakowo ;) Pozdrawiam!
uwielbiam czeresnie. To jeden z moich najlulubienszych ;-) przepisow Zosi. Pozdrawiam :-)
Przepisy wydaję się być ciekawy, ale po ostatnim zakupie czereśni chyba się nie zdecyduje… Co druga była robaczywa i mimo ich smakuj już raczej nie ruszę :P Chyba, że ktoś lubi dodatkową porcję białka ;)
Zosieńko wyglądasz kwitnąco :) zdjęcia są cudne, widać, że macierzyństwo Ci bardzo służy :) wszystko takie kolorowe i radosne
a przepis dopisuję do zakładki – do wypróbowania
pychootka :)
Zapraszam na konkurs:)
http://beautifulgirlandfashion.blogspot.com/2012/07/wakacyjny-konkurs-wygraj-bransoletki-od.html
Zosiu a kiedy książka /album Make Cook Easier bedzie dostępny , bo pisałaś , ze ma byc w połowie 2012 i nadal go nie ma.
Bardzo proszę Cię o odpowiedz i gorąco POZDRAWIAM. ;)
Zośka! jak jutro zdam ten egzamin (mam nadzieję ostatni już w tej niekończącej się sesji) to zrobię TAAAKI WIELKI pudding i cały zjem sama! ;-)
Wyglądasz przepięknie! ;-)
trzymam kciuki za egzamin!
Z pozdrowieniami,
Zosia
Zosiu nie wiem jak to zrobiłaś ale chyba pomogłaś – bdb ;-)
Słowo się rzekło ale może jednak się podzielę…
Pozdrawiam i dziękuję
„i cały zjem sama!” hihi ;-)
Tak dla odmiany, ja skomentuję nie tylko zdjęcie, ale również sam przepis, jest wspaniały! Co prawda w domu zabrakło mi cukru trzcinowego i użyłam białego, jednak i tak ciastko wyszło naprawdę pyszne. W najblizszym czasie wybróbuję na pewno wiele innych przepisów Twojego autorstwa ;)
bardzo bardzo się cieszę, że smakowało!
Pozdrawiam ciepło!
Zosia
Hm… nazwa mnie zmyliła. Pudding w moim mniemaniu to coś jak budyń. Często czekoladowy.
Chyba że się mylę – oświeć mnie :D
Pozdrawiam
Zosiu,
to wygląda cudownie, dlatego jutro to zrobię:)
Cieplutko pozdrawiam :)
świetny blog..;) ja dopiero zaczynam ale zapraszam do siebie outandinfashion.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Zosiu,kiedy będzie Twoja książka?.
Już nie moge się doczekać! :)
http://www.makelifeeasier.pl/inne/tlusty-czwartek-2/
Witaj! :) Zosiu, prosiłabym bardzo o możliwie szybką odpowiedź :) Znalazłam przepis na tartę malinową, link wkleiłam powyżej :) Mam pytanie, czy można dodać do tego śmietanę 18% i czekoladę mleczną, zamiast produktów podanych w przepisie? ;)
Dzięki za przepis
Zosiu a zdradzisz imię Twojego maluszka?
Wygląda pysznie !!
Zapraszam do mnie po dietetyczne przepisy! ;)
Zosiu, zrobiłam z wiśniami – pycha ! A tort jagodowo-bezowy… Najsmaczniejszy na świecie. Teraz nie mam życia, bo ciagle mnie męczą kiedy zrobię znowu :) dziękuje za takie szybkie i genialne przepisy ! Pozdrawiam gorąco :)
:-)))))) bardzo się cieszę!
pysznie i kolorowo!
u mnie w kuchni też niedawno gościły czereśnie ;)
A ja zrobilam pudding dla Teściow i wcale nie wyszedł dobry :(yba za dużo cukru pudru dalam bo miałam więcej czereśni nic w przepisie więc dodałam tez wiecej cukru i innych składników :(
to prawda, tort bezowy (z roznymi owocami – byly juz i truskawki i miks owocow lesnych) jest boski!! króluje w mojej bazie ulubionych ciast. dzisiaj testuję czeresniowy pudding
Świetny przepis!
Piękne w swej prostocie :) Na pewno zrobię.
Zosiulku, kiedy nowy cykl przepisow?? :) Ciekkkawe co to bedzie :)
już jutro! Zapraszam serdecznie…!
Jupi! :-)
Zosiu, jakiego błyszczyka/ szminki użyłaś do tego wpisu? Prosze o odpowiedz :)
.. od Kasi jakieś podkradłam, więc nawet trudno mi powiedzieć :)
Kurcze, ciekawa jestem, bo naprawdę świetny!
świetny przepis;-))))
Dziś wypróbowałam, ale ze śliwkami (eh, już po sezonie na czereśnie…) – wyszło pyszne! POLECAM sprawdzić :)))
Pyszności!
Wypróbowałam dziś ten przepis z malinami. Pierwsza klasa!! A z lodami…hmmm…przepyszne!!
Zosiu to jest nasz przepis, który każdego roku odtwarzamy naszym dzieciakom.
Dzięki Ci za niego :***
Asia i Michał