* * *
Tym wpisem chciałabym Was zaprosić na mój nowy cykl o kulinarnych inspiracjach na Instagramie. Przeglądając majowe przepisy intuicyjnie zapisałam te ze szparagami i rabarbarem w roli głównej. Czy to potwierdzenie na to, jak bardzo kochamy gotować sezonowo?
Mam nadzieję, że i Was zainspiruje dzisiejsze zestawienie.
* * *
RISO Z PĘCZAKU
Kiedy skończy się sezon na szparagi, będę tęsknić za tym riso.
Jeśli lubicie połączenia polskich smaków z azjatyckim twistem to z pewnością zasmakuje i Wam.
* * *
TOFU ZE SZPARAGAMI
Ten przepis zmienił moje podejście do tofu.
Mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację. Orzeźwiające i wypełnione smakiem po brzegi.
* * *
BURRATA NA SZPARAGOWYCH WSTĄŻKACH
Uwielbiam sałatki, kocham szparagi i sięgam po burratę najczęściej jak mogę.
W takim wydaniu składniki nabierają innego wymiaru i gorąco polecam spróbować.
* * *
RABARBAROWE W SOSIE WANILIOWYM
Czym byłby maj bez słodkości z rabarbarem?
Ten zdecydowanie urzeka nie tylko wyglądem, ale puszystym ciastem, którego jeden kęs sprawia, że pochłoniesz je w całości.
Zosiu, nie mam social mediów , gdzie przeczytać przepisy na powyższe ?
Cześć Izabelo, dziękuję za odwiedziny.. zaraz zastanowię się, jak Ci mogę przybliżyć – a powiedz proszę, która pozycja byłaby dla Ciebie najbardziej intersująca?
Uściski!
Podłączam się do prośby o udostępnienie przepisów dla osób niemających social mediów – w tym mnie ;) Akurat ze słodkościami mi nie po drodze, ale pozostałe 3 przepisy chętnie poznam. Z góry Zosiu dzięki:)
Dołączam do prośby, nie mam social mediów, proszę o przepis na rabarbarowe, burrate i tofu <3
Zosiu! świetny pomysł! Pamiętam, że w przeszłości robiłaś już takie zestawienia, bardzo się cieszę, że do niego wracasz. No i czekam na Twoje odsłony tych przepisów. Pozdrawiam!
Dziękuję Lidko!
ps. to RISO ugotowałabym od razu! :)
Ale świetny pomysł z pokazywaniem tych inspiracji. Ja akurat nie mam insta, więc dla mnie rewelacja! Risotto ze szparagami wygląda obłędnie.
Cieszę się bardzo! Ja z kolei już prawie nie zaglądam na FB – myślę, że Insta w pełni mi wystarcza do uruchomienia wyobraźni :)
Uściski!
Kocham szparagi! Szkoda tylko, że „zielony sezon” trwa tak krótko! Burata z dzisiejszego wpisu wygląda imponująco!
:-)))
Droga Zosiu,
dziękuję za te inspiracje. Wszystkie są absolutnie zachwycające. Warte spróbowania. Ślinka cieknie od samego patzenia:-D
Miłego dnia!
Pozdrawiam serdecznie ze słonecznego południa PL,
Marta:-)
dziękuję za pyszne inspiracje!
Dzień dobry, czy mogłaby Pani zrobić poradnik gdzie kupić dobre ryby? Nie skażone rtęcią, czy jest szansa w ogóle takie dostać? Przegląd jakiś dostępnych sklepów internetowych, czy w markecie typu Lidl można kupić dobrą rybę? To samo z mięsem. Mogłabym nie jeść w ogóle bo zaczęłam się brzydzić kurczaka itd. Ale zalecane sa ryby czy chude mięso kobietom w ciąży, małym dzieciom.. Gdzie szukać.. Pozdrawiam