Skład:
6-8 jajek ugotowanych na twardo
twarogowy serek kozi Merci Chef
garść świeżej pietruszki
pęczek świeżego szczypiorku
świeżo zmielony pieprz
kilka kropel oliwy z oliwek
garść kaparów
sól morska
A oto jak to zrobć:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, ścinamy czubki i za pomocą małej łyżki wyjmujemy żółtka.
2. Kapary, szczypiorek i pietruszkę siekamy. Żółtka ucieramy z solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szczypiorek, pietruszkę i kapary. Na końcu łączymy z serkiem kozim. Całość dokładnie mieszamy i wypełniamy białka. Przykrywamy odcięte czubki i przewiązujemy szczypiorkiem.
… jeszcze tylko kokardka
i gotowi do wyjścia!
Bardzo świąteczne ale kapary to zdecydowanie nie moje smaki …
Za to moje smaki bardzo – uwielbiam kapary! Nadadzą takiego ostrzejszego smaku jajku.
Świetna odmiana na świąteczne śniadanie! :)
http://www.catherinetheowner.pl
Business Lifestyle Blog
hurejj, wkrotce boze narodzenie! .. yy wielkanoc.. taka sniezna wielkanoc.. ;///
a ja poproszę przepis na wielkanocną babkę. ;-)
Wyglądają pysznie. Ja uwielbiam jajka faszerowane z szynką i rzodkiewką ;)
dzięki za podrzucenie pomysłu,najprostsze są najfajniejsze
jak to robisz? tez z zoltka i na oko ilosc rzodkiewki (lub/i?) szynka?
super :)
śliczne, śliczne, śliczne.
Oooo… dodałaś post po tygodniu… ZASZALAŁAŚ ;D
coś ostatnio nie dbasz za bardzo o tego bloga.
Ale na te jajka to mam ochotę *.* omnomnomnomnomnomnomnom :*
I am not sure where you are getting your info, but good
topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.
pięknie wyglądają, gdyby nie fakt,że kozi ser wyjątkowo mi nie smakuje, spróbowałabym;)
Wyglądają smakowicie, chętnie bym spróbowała taki zestaw smakowy. Ja zazwyczaj faszeruje połówki jajek, żeby było więcej. Pozdrawiam
Och jak pięknie! Zosiu jak to robisz?
Już czuję dzięki Tobie wilekanoc!
Pięknie!, Też takie zrobie!
świetny pomysl
z pozdrwieniami z Iławy,
Lelia
Dzięki tobie Zosiu mam już świetny piątek i pomysł na wielkanocne śniadako!
Dobrze że jesteście z Kasią!
wowwwwwwwwwww!
szacun za pomysłowość!
Pozdro z MAZOWSZA!
S.P.P.
Mega apetyczne. Kozi ser…mniam. Święta nadchodźcie :)
Świetny pomysł, wyglądają baardzo apetycznie !!!
Nie lubię sera koziego ale myślę, że można by zastąpić go ricottą.
Z każdego bloga i serwisu krzyczy wiosna a za oknem jak w Boże Narodzenie ;)
U mnie Kurkowe gniazdka – z tęsknoty za latem i ciepełkiem ;) Wpadnij Zosiu jak będziesz miała chwilę.
Świetne !
Ale mam pytania :D
Czy ścinasz też jajka z drugiej strony żeby stały pionowo?
Pozdrawiam ! :)
Tak, ścinam ;-) Czujne oko Czytelniczki :-)
Z pozdrowieniami,
Zosia
też mnie zastanawiało, jak to możliwe że Twoje jajka są takie idealne :P
A można ten serek kozi zastąpić innym i równie dobrze skomponować smak?
Super pomysł…mam na myśli nie przekrajanie jajek tylko ścinanie. Trochę więcej roboty, ale jaki efekt :)
Na pewno zrobię ! :)) tylko mam pytanie, gdzie można dostać ten serek kozi ze zdjęć ? Pozdrawiam wiosennie! P.
Np. W Almie.
Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia
Podoba mi się prawdziwość zdjęć; rozpaćkane skorupki, odrobina żółtka poza talerzem, gdzieś jakiś zagubiony szczypiorek… Wygląda to tak uroczo, a przy tym estetycznie i naturalnie.. :) po prostu domowo!
mniam!
Genialne! Proste i świetne. W tym roku na Wielkanoc też zrobię stojące jajka. Dekoracja w postaci kokardek: fantastyczna! Pozdrowienia. Marta;-)
pięknie faszerowane jajka:)
Świetny pomysł na faszerowane jajka! Ferajna nawet nie wie, jak bardzo jest apetyczna :))))
chetnie takie sprobuje :)
I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s
a very easy on the eyes which makes it much
more pleasant for me to come here and visit more
often. Did you hire out a developer to create your theme?
Excellent work!
Fajny pomysł :) Chętnie wypróbuję w te święta :)
Kochana Zosiu :)
Witam Cie wiosennie :)
I jak zawsze bardzo dziękuję za CUDOWNIE POMYSŁOWY przepis :) Właśnie dziś u mnie impreza „jajeczna” i Twoje faszerowane jajka są w trakcie przygotowania :)
Dobrego weekendu :)
Przesyłam duuużo ciepła.
jajka wyglądają niesamowicie :) trzeba zrobić na święta :) dzięki wielkie za przepis !!!
Szukałam ciekawego przepisu na świąteczne śniadanie i jak zawsze mogłam polegać na Tobie! Jesteś cudowna! :)
http://somebodysomedaysomewhere.blogspot.com/
Takie jaja to ja wolę nawet bardziej od jaj czekoladowych :D
Zosiu a może zrobisz post MENU WIELKANOCNE,myślę że będzie inspiracją dla wielu z nas.Jola
Bardzo eleganckie jajeczka. Idealna przystawka na śniadanie wielkanocne – piękna i pyszna :)
http://www.tofunapatyku.pl
na pewno takie zrobię na wielkanoc.
Ser kozi uwielbiam, a z jajeczkimi musi być przepyszny!
To prawda! Proponuję koniecznie wypróbować!
Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia
Super pomysl na nadziewanie jajka. Ja z reguly dziele je na polowki i potem napelniam farszem, ale w tym roku sprobuje odkroic gore twoim sposobem. Inspirujace.
Cieszę się, że się spodobał pomysł!
Miłej soboty!
Zosia
ja robię dokładnie jak Ty :)
Bardzo lubię jajka faszerowane. Zwykle wykorzystuję do tego pieczarki i szczypiorek. Jajka przekrawam na połówki i wydrążam zostawiając skorupki. Potem napełniam farszem, obtaczam w bułce tartej i na patelnię. Chętnie skorzystam z Twojego przepisu:)
Ja również korzystam z tego tradycyjnego sposobu… ale tym razem chciałam zmodyfikować pomysł:-)
Z pozdrowieniami,
Zosia
znalazlam u Ciebie mnostwo ciekawych przepisow Zosiu! uwazam ze to jedna z najlepszych stron kulinarnych. chetnie kupilabym Twoja ksiazke kucharska. tak trzymaj! Pozdrawiam
super pomysł :) my z Mamą zawsze przekrawamy jajko na dwie połówki i wtedy faszerujemy, polecam :)
Będę takie robić :)
http://www.cookplease.blogspot.com :) zapraszam na kurczak! :)
Świetny blog! Na pewno wykorzystam przepisy!
Zapraszam do siebie!
http://lovestorymemory.blogspot.com/2013/03/miaam-zaczac-od-poczatku.html
Somebody necessarily lend a hand to make significantly posts I would state.
That is the first time I frequented your website page and
to this point? I amazed with the analysis you made to make this actual post
incredible. Fantastic job!
Smakowicie wygądają. Musze je wypróbować:)
http://bobowewariacje.blogspot.com/
O! świetny przepis! Jajka z kozim serkiem muszą smakować przepysznie.
A u mnie dziś wielkanocne biscotti, zapraszam:
http://artrigger.pl/biscotti-wielkanocne-z-maki-orkiszowej/
Wyglądają przepysznie :) na 100 % zagoszczą u mnie na wielkanocnym stole :)
Przepis wczoraj wypróbowałam przy okazji wizyty gości i powiem szczerze, że farsz jest przepyszny :)))) Na pewno jeszcze nie raz zagości w takiej postaci na moim stole lub jako pasta na kanapce :)
Super! Bardzo się cieszę, że smakowało!
Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia
Smacznego.
Dzień dobry :)
ćwiczyłam w weekend, nie powiem,
wydobycie żółtka z jajka wymaga sprawności, żeby nie pękło białko,
ale przy stracie 2 jajek jakoś poszło :))))
Efekt wizualny jest spektakularny, wart pracy,
smak rewelacyjny!!!!
Wprowadzam jajka na świątweczne śniadanie!
Dziękuję Pani, Pani Zosiu!
P.S.
szczypiorek sparzyłam wrzątkiem i z miękkiego łatwiej mi było zawiązać kokardki :)))
wow!!! Super! Dziękuję za wiadomość i cieszę, się że się spodobał przepis!
.. a swoją drogą patent z wrzątkiem rewelacyjny:)
Z pozdrowieniami,
Zosia
Ciekawy pomysł! Muszę koniecznie wypróbować, zawsze przekrawałam jajka na pół i wtedy faszerowałam, a farsz z kozim serem na pewno pyszny, zwłaszcza jak ktoś tak jak ja jest uzależniony od sera! Pozdrawiam :)
Hej, mam wielką prośbę o wypełnienie poniższej ankiety i rozesłanie wśród znajomych-studiujących. Będę bardzo wdzięczna Z góry dzięki
https://docs.google.com/forms/d/1uZqnu0gJr5cFqkM0yELrB_85iIDEuSLB5ji9WULbuWw/viewform?sid=21488e37548a16a3&token=DhYijT0BAAA.LN4L-muGBCwsEXJoYXbJkw.DtQI85cjUq668ZEZYYnJwg
Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely
enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the
same subjects? Thanks a lot!
Znam ten serek i rzeczywiście polecam. jst intensywny, więc dla tych którzy lubią ser kozi!
3maj się Zosiu w te zimowe dnia,
z utęsknieniem czekam na kolejny wpis,
A.l.
hehe dobre te jajka
Zrobilem i nie powiem-dobre!
Cieszę się bardzo!
Dziękuję za wiadomość i do zobaczenia!
Zosia
Zośka kiedy ukaze się Twoja książka!??? Wszyscy mega czekamy!
..żeby kozi ser użyć? że tez sama na to nie wpadłam.
Pozdrawiam Cię kochana Zosiu!
Dzięki że jesteś!
Alenia
Hej, a wiecie skąd Zosia kupiuje te wszystkie drewniane deski?? polećcie jakiś fajny sklep oniline?
F
A
J
N
E
Z
O
S
I
U